Product instellen

Om een product in te stellen gaan we naar de zijkant van ons dashboard naar “producten”. Daar kiezen we voor “nieuw toevoegen”.

In het scherm dat opent kun je verschillende mogelijkheden aangeven. Maar eerst geef je aan de rechter zijde aan onder welke productcategorie je het product wilt hebben laten vallen.
Zie hier eventueel het filmpje over het instellen van een productcategorie.

Aan de zijkant kun je ook het productplaatje uploaden.
Zorg ervoor dat alle plaatjes die je upload dezelfde grootte hebben, anders kan de uitlijning wel eens minder mooi worden.
Vervolgens kunnen we kiezen voor een aantal varianten:

  • simpel product: dat is een gewoon product
  • gegroepeerd product: hierbij kun je verschillende producten bij elkaar plaatsen die bij elkaar horen. Bijvoorbeeld verschillende maten van een product
  • extern / affiliate product:
  • dat is een product die niet bij jouw in de winkel staat, maar bij iemand anders. Min of meer is dit dus een link, die vormgegeven is als je eigen producten zijn vormgegeven. De links echter zijn wel lang en die zou je kunnen cloaken, zodat niet de gehele link zichtbaar is. Dat staat netter en professioneler.

  • Variabel product: Dit is hetzelfde product, maar dan net iets anders. Bijvoorbeeld een andere kleur.
    Deze producten kun je dan selecteren door middel van een drop down menu. Producten die je op deze wijze in de winkel zet kun je ook mooier presenteren via een aparte plugin